Klik tau!

Wednesday, June 30, 2010

Mimpi itu mungkinkah bermakna?

Salam.

Dua malam lepas aku ada mimpi.... mimpi ni macam betul sampai bila bangun aku berpeluh2. Mimpi tu mula lebih kurang camni la....

Aku ada kat bilik aku kat opis tengah buat kerja.... tetiba handphone aku bunyi... aku tgk nombor kat handphone...999..huh! cuak beb! pastu aku pun dengan suspennya angkat la phone.

"Puan, kami dari bilik mayat... nak inform yang suami puan dah takde, mati lemas kat sungai..".............................................. long silence jap....

Pastu, aku just ckp.."Ok. TQ for informing..." (bukan main lagi ckp omputih).

Then, lepas tu aku meneruskan life cam biasa la... sempat buat presentation kat client (ntah dok present apa la.... mimpi beb....mmg merapu)

Hinggalah satu hari tu... masa aku hantar anak gi tadika, cikgu tadika tanya..."Kak, husband akak tanam kat mana?"..... berkerut dahi aku...............

Ya Rabbi.... seriously aku tak tau........... baru aku terpikir.. bila masa pulak aku tuntut mayat dan tanam laki aku????? (damn la mimpi ni..... kejinya aku!)

Tetiba lak aku dah tercungap sampai kat bilik mayat.. aku tanya la kat doktor kat situ... dia jawap..."dah dekat seminggu kami tunggu pastu takde orang tuntut... pastu semalam kami jumpa nombor telefon kampung suami puan. Mak mentua puan dah tuntut pagi tadi.".......... (damn again.... habis reputasi aku!)

Aku pun terus tepon mak mentua aku... dia angkat...background aku dengar jelas bacaan yassin.....

Tapi.... mak mentua aku diam ja... dia takmo cakap dengan aku.... menjerit2 aku dok panggil mak...mak... !!!

Then, dia ckp....."Nurul .... ko ckp dengan pompuan ni.... aku tak hingin!".......... (Nurul ni ex HR company aku, xyah tanya apa dia buat kat kampung husband... ni mimpi ok!)

Pastu, Nurul ckp... "Mak mentua akak tak nak ckp.. dia kecewa akak buat anak dia camtu..." (eleh...mak mentua aku tak ckp pun dia kecewa, si Nurul ni lak yg lebih2!)...

Aku pun start la meraung-raung ckp yang aku tak dak niat langsung... aku dok jerit jangan tanam laki aku lagi... aku nak balik kampung skrg gak... anak2 tak tengok bapak diorg lagi.............

Semua staff kat bilik mayat dok tercengang-cengang tgk aku... ntah2 mayat2 dalam peti ais tu sekali dok hangin tgk aku dok meraung...

Dalam aku dok meraung cam pompuan gila tu... aku terjaga... basah baju...peluh menitik....

Iskandar (my new baby-nanti aku buat posting dia ek) merengek nak susu...

Esoknya aku citer kat laki aku.... dia selamba ckp.. byk dosa la tu.... aku balas balik... dok mandi sungai dengan pompuan kan? sebok buat maksiat la tu sampai mati lemas... boleh?

Pendapat korang camna? Ada benda ke yang mak mentua aku terasa?

Note:
Nak balik kampung laki lah weekend ni...

3 ulasan:

qistinamy on Wednesday, June 30, 2010 9:10:00 AM said...

salam..lama x dgr berita..dah bsalin ke..baby girl or boy? ape ym akak..kalo ade fb pun ok gak..ibu hazim la..

Kazaztan Team on Wednesday, June 30, 2010 9:15:00 AM said...

tu sama ada ko atau laki ko lr tu...buat hal...ahahahhaha...mimpi tu kan mainan tido..tak yah takut la...ko doa yang baik2 aje...

Jajadomaq on Monday, July 05, 2010 10:25:00 AM said...

Ina, akak dah selamat bersalin daaaa... baby boy. Nama Shah Iskandar.... fb, cuba search jajad omaq.

Zai, aku rasa aku OK ja dgn mak mentua aku... ni mmg sah dia merajuk dgn anak dia... dia hantar aura melalui aku...

 

Counter la konon!

Sapa tu??

Term of Use?

Korang boleh ambik mana2 isi kandungan dalam blog aku ni... Tapi pls, bagi kredit dengan letak link blog aku... Paling2 pun, sila klik la kat iklan yang dok kuar tu.... TQ aa...