Klik tau!

Monday, June 29, 2009

Spotting? Pregnant?

Semalam kat panty ada spotting.... Tetapi... last 2 weeks baru jer period... nampak pun bukan macam period... sikit sgt... dan pagi tadi, darah udah takde...

Gambar Hiasan


So? Itu pun nak kecoh???

Isunya ialah.... sudah 3 kali aku mengandung, dan sudah 3 kali jugak ada spotting berlaku dan bila confirmkan, mmg pregnant! Ayo... camner kalau pregnant lagi?? Imran baru nak masuk 6 bulan... Harapnya false alarm.... Kalau betul la..... tak sempat la nak teruskan slimming plan aku!!!!

Imran: "Mommy, tak reti2 family planning ke???" (gambar hiasan tambahan)

Sila baca artike ini: Pregnancy Signs

Note: Kena tunggu lagi 2 minggu utk kepastian......... berdebar2...

7 ulasan:

nURmALa mAZLan on Monday, June 29, 2009 3:32:00 PM said...

kak..
aritu 3 weeks after kita period pon, ada spotting cam kak cakap tu..adalah dalam 2-3 hari stain cam tu.. tp skang kira dah 3 weeks kita late period..but bila check, the result is negatif..naper eh?

Jajadomaq on Monday, June 29, 2009 3:53:00 PM said...

Mala,
Macam2 sebab la spotting tu. Tapi kalau berkaitan pregnancy, ikut waktu kesuburan, 2 minggu lepas period adalah paling subur.. kalau menjadi, 2 minggu lepas 'lekat' akan ada spotting (in english, implantation bleeding) sebagai tanda baby dah 'lekat' dalam ovari.

Selalunya, lepas 4 minggu baru ada tanda spotting kalau peknen....dan lepas lagi 2 minggu boleh buat pregnancy test... so, paling awal untuk check pregnancy ialah, 6 minggu selepas 1st day period yang akhir. Tu paling awal... kalau nak tggu lama sampai 8 weeks lagi OK. Cuba test next week. Harapnya berita gembira!

Tu yg akak pun confuse... sebab baru 2 minggu period.... harapnya false alarm...

Jajadomaq on Monday, June 29, 2009 3:53:00 PM said...
This comment has been removed by the author.
evyn4ever on Monday, June 29, 2009 4:03:00 PM said...

oohhhhh baru tau :P ekekeke..
wahh comey btul dialog imran kak jajad wat..:P

Kal El on Monday, June 29, 2009 4:10:00 PM said...

Huhuhu produktipnyeeee!

Jajadomaq on Tuesday, June 30, 2009 11:21:00 AM said...

Evyn, Tu dari segi teori la.... tapi boleh la jadikan reference setaip kali lambat period. Hehhehe.. Imran mmg camtu... dia jeles la tu kalu dpt adik...

Syah, Harapnya false alarm... dah penat peknen non-stop!

Jajadomaq on Thursday, July 01, 2010 1:33:00 PM said...

Tetiba aku teringat artikel ni.....

di kala artikel ni ditulis..... mmg betul la bagai disangka...

Mmg aku betul2 peknen masa tu.. dan dah bersalinkan Shah Iskandar pun!

 

Counter la konon!

Sapa tu??

Term of Use?

Korang boleh ambik mana2 isi kandungan dalam blog aku ni... Tapi pls, bagi kredit dengan letak link blog aku... Paling2 pun, sila klik la kat iklan yang dok kuar tu.... TQ aa...