Klik tau!

Wednesday, June 10, 2009

Kes bunuh diri di Vista Pinggiran

Apa hal lak ni....... semalam, kecoh pasal kes bunuh diri di apartment aku.... blok B (Blok aku).. tingkat 15. Abah pun apa lagi, menyebok la dok tanya pak guard.... Mangsa, lelaki India, umur 27 tahun. Dia dok sewa sorang dlm umah tu.....

Dengarnya, jiran sebelah umah dok bau busuk jer dari umah sebelah... ketuk2 takde org bukak, dah suspek something is wrong la.. pastu, diaorg contact tuan umah dtg bukak pintu umah.... jeng3.. mayat dah berulat... bunuh diri serkup muka dgn plastik, pastu masukkan gas memasak dlm plastik tu... apa kes ni!!! Sekali lagi polis datang bergegas ke apartment aku setelah mencover kes anakku. Mungkinkan abang2 polis yang sama???

Kami actually mmg tak tau apa2 la... tau pun pagi semalam..... lepas abah baca paper Utusan. Hish... ngeri lak aku tetiba.... walaupun dok tingkat 10..... tapi still rasa seram sejuk jer bila dok pikirkan kes ni... nasib baik bukan floor aku.. kalau tak, mesti aku dah cuak jer nak lalu lalang kat koridor tu... mesti asik dok bayangkan hantu dok berdiri di koridor dgn muka terbalut beg plastik, pastu tangan dia dok gapai2..... adoi, imaginasi...

Camner gamaknya org2 kat tingkat 15 tu ye??? Mesti meremang jer bulu roma bila lalu depan umah tu.... nanti kalu aku berani.. aku nak gi snap pintu depan umah tu... huhuhu.. tapi berani ke aku?? Nanti aku cuba, kalau ada kang aku updet kat sini....

Apa pun, aku sedihla sebab org sekarang ni senang betul mencabut nyawa untuk keluar dari masalah... nasib baik sebagai org Islam, aku masih tetap berpegang kepada agama yg melarang kita membunuh diri untuk selesaikan masalah. Ingat ye, kalau ada masalah paling teruk sekalipun dan rasa baik mati jer, ingatlah masih ramai org2 kat luar sana yg sanggup menyabung nyawa just utk survival.

Note: Macam2 kes kat apartment Vista Pinggiran ni... asik2 kes polis!

11 ulasan:

evyn4ever on Wednesday, June 10, 2009 2:37:00 PM said...

huh..sama gak kes tpt rmh sewa evyn dulu kat Flora..huh bangsa yg sama gak mcm tu..ekeke bkn setakat lalu dah seram..kadang2 terpikir nak naik lift pun dah seram..huhuh

Jajadomaq on Wednesday, June 10, 2009 3:25:00 PM said...

Alamak... apa ni Evyn... kang akak nak naik lift mula la mata pusing 360 darjah... huhuhuhuhu.. menakutkan la... cam citer korea lak!!!

kazaztan on Thursday, June 11, 2009 12:05:00 AM said...

jajad....jeng..jeng..jeng...ehehhehe..seram siut...aku w/p mcm brani..tp kalu ada kes mcm tu..naik lift mmg mcm naik bulu roma ku...ehehhe...tiba2 terigt video klip dlm email yg nmpk dr cctv...ada apek tua di blkg pemuda cina...ehehhe...

chuopa on Thursday, June 11, 2009 9:22:00 AM said...

memamg seram. dan mmg glemer vista pinggiran ni. maybe polis akan bukak cawangan satu kat blok di situ. ehhehe. dala lift tu tampal lah ayat2 ke bley ke ekk? utk hilang kan rasa neves naik lift. selalunya kiter tak nampak benda2 nitapi anak2 kiter. so kalau anak2 kiter tu tegur2 ke wat dek je lah...

Mohd Riziqin Hill on Thursday, June 11, 2009 9:42:00 AM said...

Betol ker laki India yg bunuh diri??

Entah² mamat Melayu yg dtg sergah rumah akak aritu kot..

Dia tension lg anak akak buang baju² hehe~

Jajadomaq on Friday, June 12, 2009 9:48:00 AM said...

Zai, mmg.. smlm aku MC... pastu anak2 semua hantar nuseri.. tinggal Imran jer.. perut dah lapar... tapi takut nak gi turun beli food sebab nak kena naik lift sengsorang... Imran lak kalo antu dtg kacau, bukan leh tlg apa pun... makanya, aku dgn sakit2 kepala tu, belasah makan megi jer (punya la pemalas)...

Choup, Ye.. mmg tetiba vista pingggiran ni glamer .. glamer di mata polis cawangan subang jaya (pasal ek daerah subang jaya?)... lepas ni akan ada pondok polis kat sebelah pak guard2 nepal tu.

Reez, takdenya mamat tu nak bunuh diri.. nak kena bunuh dgn akak adalah... huhuhuhu..

syania said...

hehehe..saya duk tingkat 15 tu, bau busuk tu mmgla bau,mula2 ingat org balik kampung tak buang sampah, tp terdetik gak kat hati kalau2 org mati, tapi xde amik action ape2 la sbb pg kua g keje ptg balik trus duk umah je. umah tu nmpk mcm xde org duduk, tp kekadang ade gak nmpk slua jeans sidai kat lua.hehhe.xtau plak yg ade org mati, td ade my fren tanya duk block mana baru tau,dia pun bgtau pasal this blog..hehhe..starting harini mesti takut kalau lalu depan umah tu.semlm nampak tuan rumah duk cuci umah tu, 1st time nmpk pintu umah tu di buka luas..harap2 ok la pas ni..hehhe

Jajadomaq on Friday, June 19, 2009 2:58:00 PM said...

Syania, alamak.. awak dok tingkat 15 ke.. huhuhuhu.... seram siot.... kalau saya, mesti lari kalau lalu depan umah tu.... walapun takde apa2... tapi mesti ada perasaan cuak kan... sampai skrg x berani nak naik tingkat 15 tu... ingat nak gi tgk umah tu.. tapi takut lak.. hehehe

Kesian tuan umah tu, mesti susah nak carik penyewa lepas ni... yela kalau org tau, mesti takut nak sewa umah tu....

tuanbri on Sunday, October 10, 2010 11:16:00 AM said...

harap harap bukan yang ini...

Location : Unit No. B-15-02, 15th Floor, Block B, Pangsapuri Vista Pinggiran, Jalan PP1, Section 2, Taman Pinggiran Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor
Auction Price : RM 90,000.00

dah ada buyer...

Tuanbri-Perunding Hartanah Lelong

Bandar Putra Permai e Community on Sunday, January 30, 2011 2:27:00 AM said...

Salam..Jemput sertai Forum komuniti Bandar Putra Permai di
E Komuniti Bandar Putra Permai dan dapatkan info terkini kejiranan, aduan, cadangan, iklan servis dan perkhidmatan anda.

evon's Stash on Tuesday, February 14, 2012 5:53:00 PM said...
This comment has been removed by the author.
 

Counter la konon!

Sapa tu??

Term of Use?

Korang boleh ambik mana2 isi kandungan dalam blog aku ni... Tapi pls, bagi kredit dengan letak link blog aku... Paling2 pun, sila klik la kat iklan yang dok kuar tu.... TQ aa...